Klubblegendar 6: Roslind

 

Albert Roslind satt framåtlutad på skithuset med sin sedvanliga tröga mage och filosoferade. Han kände att hans dagar i Greby HCs var räknade. 18 långa säsonger  och 292 matcher.  Han kände att det bara var en tidsfråga innan han skulle bli såld, det skulle bli skönt att komma bort från klubben. Greby HC var som ett skithus efter match, till bredden full av skit (och den största skiten var Hedis).

Nä det skulle bli skönt att få avsluta karriären i någon annan klubb. Roslind tittade upp och såg en ny Hall of Fame tavla sittandes på väggen. Han läste:

Albert Roslind

Korvgubbe

(urklipp från tidningen Gödsel och Traktorer)

” Till och med Roslind, en spelare som tidigare inte kunnat träffa havsytan om han så stått vid relingen på Titanic, lyckades träffa målet tre gånger, sin första och ända hattrick i karriären.”

Under artikeln fanns en slarvigt ditkrafsad text.

”Förövrigt så var han så jävla ful att han kunde få en lök att gråta”’’


Det nya mittfältet

Då var det alltså klart. GM begravde ansiktet i händerna.
Baksmällan var svår och huvudvärken bultade högt. Kvällen innan hade GM försökt dränka sina problem med alkoholhaltiga jästa sörjor men det hade gott åt helvete. Han tittade upp mellan fingrarna på den brokiga skaran unga,hormonstinna fjuniga, mittfältarna.
Han begravde ansiktet i händerna igen. Det kändes lite bättre och tänkte. Tränarjävel!
Säg vad man vill om fanskapet men han hade lyckats supa ner GM och fått tillstånd att köpa in ett nytt ungt mittfält till Greby HC.
Att tränaren skulle få en smart idé var som att blixten skulle slå ner på samma plats två gånger i rad. Men ibland flimrar intelligensen till som en trasig glödlampa för att sedan slockna fullständigt i ett par veckors tid. Tills tränaren hittade proppskåpet, slog på någon valfri knapp och stoppade in två spikar i ett vägguttag för att se om det finns någon ström.
GM tittade upp på spelarna och sa.
GM: ”Gå ut till Hedis, där får ni en tröja, t-shirt, shorts, skor, en dunk alkoholhaltiga sörjor och en get. Välkomna till Greby HC”
Den brokiga skaran värdelösa puckon marscherade ut.
GM begravde ansiktet i händerna igen och tänkte. Tränarjävel! Tränaren var så korkad att om man satte hans hjärna i en fågel skulle den flyga baklänges.

Losers Cupspelare till salu

Tiden har dessvärre kommit då det är dags att träna mittfält igen. Tråkigt nog drabbar det vårat fantastiska b-lag. Så vissa av våra mest namnkunniga spelare kommer att säljas av.
V.Hora (V står inte för villig)

Kukk (för den som är sugen på mycket kuk eller bara Endel Kukk)

Jukka Mutta, alla män tycker väl om mutta?

Det gamla mittfältet

Lagets General Manager satt ensam, eller ensam och ensam. Han hade ju alltid sällskap av tomtarna på loftet.
GM var bekymrad. Greby HC sjunker i serien likt en tjallare med betongskor sjunker i Östersjön.
Lagets form och självförtroendet var stukat och lagets tränare Fjelgren hotade att avgå om han om han inte fick ett nytt yngre mittfält. GM visste att tränaren hade rätt även om karln var fullständigt fetrudis och allmänt väck i pallet.
Mittfältet och försvaret började bli så gamla att de lider av senilitet, inkompetens och impotens. Bara från omklädningsrummet till planen (bredvid) krävdes det fjorton kisspauser, tre kartor, två hjärt- och lungräddningar, tjugotre fula ord, en defibrillator, två personliga assistenter, minst trettio svordomar och en elpistol innan alla hade nått planen.

RSS 2.0